Att vara arbetslös är skit, men vad som är ännu mer skit är att behöva hålla på med arbetsförmedlingens tramsigheter.

Jag är för tillfället arbetslös och för att jag ska få mina pengar i från a-kassan så måste jag vara inskriven på arbetsförmedlingen och vara med i nått utav deras program och för att vara det så måste jag ha en aktivitet.
För det första tycker jag faktiskt att det är dumt att man måste vara inskriven på arbetsförmedlingen för att få sin a-kassa utbetald. Jag har faktiskt själv betalat a-kassan för att kunna få pengar den dagen då jag blir av med ett jobb, så det är det första som irriterar mig. Sen blir jag irriterad på dessa dumma aktiviteter, visst det kanske finns dom där ute som behöver dom och då kan ju dom välja det. Jag har ett eget intresse av att hitta jobb och söker då självmant jobb jag hittar, jag behöver inte sitta på nått “vuxendagis” och läsa nalle puh citat eller kolla på film om saker jag redan vet. Det irriterar skiten ur mig och det irriterar skiten ur mig att jag inte kan göra nått åt det mer än att bara acceptera det eller bli av med pengarna.

Jag tycker såhär, för det första så ska man få pengar ifrån a-kassan vare sig man är inskriven på arbetsförmedlingen eller inte. Du har som sagt redan betalat pengar dit för att kunna få ersättning den dagen du behöver det och sen när dagarna tar slut så gör dom det och då blir det inte några fler pengar. Det sätter press på folk ändå. Sen tycker jag också att man bör se mer individuellt till personen i fråga och är det då en person som sköter sig och man märker att den har ett eget driv låt den då va och har telefon kontakt eller via mail. Vi lever liksom i en digital värd.

Men som sagt det här är bara vad jag tycker, det finns säkert dom som tycker dessa system är jättebra annars skulle dom inte finnas antar jag. Fast för min del så blir det bara ett irritationsmoment och jag förlorar bara mer pengar på det än vad jag tjänar och i detta falla så är det faktiskt det som stör mig mest.

Tack ändå för att ni lyssnar och det var nog allt jag hade och säga om det.