Nu börjar det verkligen märkas att våren är påväg i alla fall på djuren. Fler damer har börjat lägga ägg och de letar efter bra ställen där de tycker att de kan bygga bo, oftast där en annan inte tycker att de ska lägga några ägg men men..?

Gubbarna börjar bli mer bråkiga mot varandra för att visa damerna vem som är störst och vackrast. I vanliga fall brukar det inte vara så allvarligt utan det brukar oftast se värre ut än vad det egentligen är. Men iår har vi fått ta hand om en av våra gubbar som tyvärr har blivit väldigt misshandlad. På bilden har vi ankan med toffs han heter Toffsi, vart namnet kommer ifrån är kanske inte så svårt att lista ut.

Vi har just nu rätt många gubbar (eller drakar som de heter) och vi har redan ifrån början behövt dela upp dom i små grupper för att de ska hålla sig så lugna som möjligt. Våra äldsta gubbar är dom som har kommit bäst överens, men det är nog för de har levt med varandra i ca 4 år nu. Tills nu..

Det hela börjande nog egentligen för nån vecka sen då två utav våra äldsta gubbar (som har varit bästisar längst ska tilläggas) började bråka och den en med toffs vart alldeles utmattat, då valde vi att flytta den som var mest bråkig så att det skulle bli lite lugnare. Han vart då flyttad till några andra pojkar och det såg ut att funka ganska bra, det gör det alltid i början men dagen efter hade dom pojkarna börjat picka lite på honom och efter några dagar valde att flytta tillbaka honom till gubbarna igen. Och självklart börjar gubbarna att storbråka med en gång fast den här gången så var det han vi flyttade på som fick stryk och under natten (alltså natten mellan lördagen och söndagen) hade dom pickat så hårt på honom att hade var inte längre vit utan gråbrun och dyngsur och alldeles sårig, hela ankan skakade och sprang mot mig när jag släppte ut dom. Jag plockade självkart upp honom med än gång även att jag själv blev jätteskitig. Vi fattade snabbt beslutet att han inte längre kunde bo med dom utan att han var tvungen att flytta in till damerna fast i sin egna lilla “hage” där. Så det fick bli att duscha stackarn och bära in honom direkt där han fick sig en liten “sjukhage” med massa halm och vatten och mat såklart ? Under natten har han kunnat torka och putsat sig och han har ätit mat så nu är han på bättringsvägen men det är alltid lika otäckt när gubbarna blir sådär elaka mot varandra. Det är visserligen inget ovanligt, djur är grymma mot varandra men som ägare blir man alltid arg och ledsen för man vill ju inget annat än att de ska hålla sams. Vi har haft sånna här problem förut och alla har repat sig fint det tar bara lite tid och vi har även haft en dam (vår första dam som är typ urmodern till alla våra ankor) som också blivit väldigt misshandlad av gubbarna. Det är ganska vanligt att damerna blir slitna av gubbarna framförallt vid praningstider. Hon vart dessutom extra sliten tyvärr, för hon var ensam dam till 4 gubbar. Men hon lever än idag och är frisk, kry och rätt busig ?

På den här bilden har vi ankan som blev misshandlad och som nu bor inne hos damerna, han heter Ragge.

Jag vet att det vart ett rätt långt inlägg idag men jag vet inte hur jag skulle ha kunnat göra det kortare. Det kommer komma uppdatering över hur det går för vår stackars hane och imorgon kan det även kanske komma upp en bild på honom även att det känns lite elakt, men jag tycker att det kan vara lärorikt kanske att få se hur det kan bli ibland när ankdrakar bråkar rejält.